29 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeşil Eriğin Vucudumuza Faydaları...

1- Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemine karşı etkilidir.
2- Bağışıklık sisteminin oluşmasında ve korunmasında yardımcıdır.
3- Düzenli olarak yeşil erik yemek diş etlerini güçlendirir. Diş sağlığının oluşmasında ve korunmasında etki gösterir.
4- Demir eksikliğini önlemede ve tedavi sürecinde yardımcıdır. Yeşil erik vücudun kan yapmasına yardımcı olur. Ayrıca, anemi gibi kırmızı kan hücrelerinin eksikliği ile ilgili hastalıklar erikteki zengin C vitamini ve demir içeriği nedeniyle engellenmekte etkili olmaktadır.
5- Fit ve sıkı bir vücut için erik birebir. Bağ dokusunu güçlendirmede ve böylece daha sıkı bir vücuda sahip olmada yeşil erik etkilidir. C vitamini insan vücudunda bağ dokularının sıkı kalmasında yardımcı olur. Böylece vücudunuzun sıkı, genç, sağlıklı ve uygun görünümlü olmasında yardımcıdır.
6- Kilo vermek istediğinizde de yeşil erik tüketin. Yeşil erik tükettiğinizde kan şekeri düzeyleri olumlu etkilenir. Erik yedikten sonra kan glikozu ortada görünmektedir. Kan şekeri ne kadar dengeli seyrederse kilo vermek o kadar dengeli ve sürekli olur.
7- Vücut içi hasarını önler. Yeşil erik yüksek miktarda antioksidan içerdiği için beyin ve kandaki hücrelerin zarar görmesini önler.
8- Akciğerlerin bakımı ve sağlığında etkilidir. Yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve çok kronik akciğer sorunları gibi akciğer sorunlarından uzak kaldığı araştırmalarca saptanmıştır.
9- Yaşlılarda düzenli olarak yeşil erik tüketmenin görme sorunlarını önlediği düşünülmektedir.

Hiç yorum yok: