Yeşil çayın içindekiler
Yeşil çay içindeki aktif maddeler kateşinler, epigallokateşin
gallat (EGCG) gibi flavonoidler, polifenoller vardır. E v
itamini açısından zengindir, Yeşil çay da krom, manganez,
selenyum ve çinko gibi ve bazı phytochemical bileşikler
karotenoidler, tokoferol, askorbik asit (C vitamini),
mineraller bulunur. Güçlü bir antioksidandır içerisindeki
mükemmel bileşenler sağlıklı yaşam için doğanın bize
sunduğu armağanlardır.
Yeşil çay nasıl kullanılmaldır?
Yaprak halinde satılan yeşil çayları kullanmanız önerilmektedir.
Bir büyük fincana 1-2 çay kaşığı yeşil çay atabilirsiniz.
Yeşil çayı kaynatmayınız yeşil çayın üzerine kaynamış su
ekleyerek demleyiniz, demlenme süresi 2 dakikadan az 6
ekleyerek demleyiniz, demlenme süresi 2 dakikadan az 6
dakikadan fazla olmamalıdır. İçerisine şeker koymayınız. Şeker
yerine bal koyabilirsiniz ayrıca yeşil çayınıza nane ya da
zencefil de ekleyebilirisiniz. Yemeğin üstüne Yeşil çay
yerine bal koyabilirsiniz ayrıca yeşil çayınıza nane ya da
zencefil de ekleyebilirisiniz. Yemeğin üstüne Yeşil çay
içmeyiniz sabah aç karınla ve yatmadan önce aç karınla
içerseniz çok faydalıdır. Bilmediğiniz kalitesine inanamadığınız
içerseniz çok faydalıdır. Bilmediğiniz kalitesine inanamadığınız
yeşil çayları almayınız. Yeşil çayı yaralı bölgeye tampon
yapabilirsiniz, gözleriniz şişmiş ise bir beze yeşil çayı
koyup soğutur gözlerinize koyarsanız şişlikleri indirecektir.
koyup soğutur gözlerinize koyarsanız şişlikleri indirecektir.
Yeşil çayınız poşet çay ise direk buzdolabında bekletip
kullanabilirsiniz. Ayak mantarı için ayağınızı ılık yeşil
çay içerisinde bekletebilirsiniz Yeşilçayın anti bakteriyel
ve antiviral özelliğinden dolayı bir çok alanda kullanılabilir,
yeter ki kullandıktan sonra kullandığınız bölgeyi durulamayın.
Yeşil çayı günde kaç fincan içmeliyiz?
Hiç içmeyenler En az 1 fincan içmelidir. En mantıklısı günde 2
-3 Fincan içilmesidir. 5 fincandan fazlası size zarar verebilir.
Yeşil çayın Faydaları:
Yeşilçayın faydaları hakkında bilinenler son yıllarda yapılan
araştırmalarla daha da artmıştır. Japonların uzun yıllar
yaşamasının temel nedeni olarak yeşil çay tüketimi gösterilmektedir.
Yeşil çayın bir tedavi yöntemi olmadığı destekleyici alternatif
bir yöntem olduğu unutulmamalıdır.
-Yeşil çay insan ömrünü uzatır ve insan sağlığına çok faydalıdır!
-Diyet yapanlar muhakkak kullanmalıdır!
-Anti hipertansif etkisi, anti bakteriyel etkisi, antiviral etkisi
ve nöroprotektif etkisi vardır.
-Kalp rahtsızlığı olanlar, Obezite, Parkinson, Alzheimer gibi
hastalıklar bazı kanser türlerinde yeşil çay çok ama çok
faydalıdır.
-Günde 5 fincan ve daha fazla yeşil çay içenler günde 1 fincandan
az Yeşil Çay içenlere göre tüm hastalıklardan ölme oranları
% 16 daha düşüktür. Yani Günde 5 fincan çay içenlerin ölüm
riskleri %16 daha azdır.
-Günde 5 fincan çay içen kadınlar diğer kadınlara oranla
%31 oranında kalp hastalıklarından korunmuş olurlar.
-Bu da demektir ki kadınlar yeşil çayın sağladığı faydalar
konusunda, erkeklerden daha avantajlıdırlar.
-Yapılan bu araştırmaya göre Siyah çayın da çok az bir
faydası olduğundan bahsedilmiştir fakat yeşil çay
kadar etkili antioksidanlar içermemektedir.
-Yeşil çayın Kansere faydası olduğu tespit edilmiş fakat
-Kardiyovasküler rahatsızlıklar (kalp hastalıkları) konusunda
çok daha etkili olduğu belirlenmiştir.
-Yeşil çayın içindeki Polifenol adlı antioksidanlar Kalp hastalıkları
için son derece faydalı eşsiz bileşenler içerir.
-Kalp hastalıklarını önlemede ve yavaşlatmada yeşil çay
içenler içmeyenlere göre %26 daha az risk taşımaktadırlar.
-Bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnç sağlar.
-Nörodejeneretif hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
-Alerjilere iyi gelir.
-Artrit’ e iyi gelir.
-Kemik- mineral yoğunluğunu arttırır.
-Bağışıklık geliştirmeye yardımcı olur.
-Grip belirtilerini ve soğuk algınlığının yok etmede önemli bir
yardımcıdır.
-Meme, pankreas, yumurtalık, kolerektal, ağız, kolon ve prostat
kanseri gibi çeşitli kanser türlerine karşı müdahalede yeşil
çay faydalıdır.
-İltihapları ve ödemleri engeller.
-Diyabetle mücadelede yeşil çay size faydalı olabilir.
-İnmeleri engellemede etkilidir.
-Zindelik verir.
-Kan basıncını düzenler.
-Obezite ve damar hastalıklarında dengeli beslenme ve
egzersizle birlikte uygulandığında çok faydalı sonuçlar
vermektedir.
-Şeker hastalığını önlemede son derece faydalıdır.
-Alzheimer hastalığına ve hafıza bozukluğuna faydası
araştırılmaktadır.
-Parkinson hastaları için muhakkak kullanılması gereken bir
bitkidir.
-Diş çürümesini engelleyicidir.
-Serbest radikallerden vücudu korur.
-Lösemi’de gerileme sağlar.
-Böbrek taşlarının düşürülmesinde etkilidir.
-Yorgunluğun önlenmesi etkilidir.
-Berberi hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
-Migreni hafifletir.
-Ağız kokusunu giderir
-Boğazımıza ferahlık hissi verir.
Yeşil Çay’ın zararları:
Sık idrara çıkma, Bulantı, kusma, uykusuzluk gibi zararlar
söz konusu olabilir. Kafeine hassasiyeti olanlar içmemelidir.
He ne kadar kalp hastalıklarına iyi geliyor olsa da kalp,
He ne kadar kalp hastalıklarına iyi geliyor olsa da kalp,
böbrek hastalıkları olanlar, psikolojik rahatsızlığı olanlar,
pıhtılaşma sorunu yaşayanlar ve kanser hastaları
doktorlarına mutlaka danışmalıdırlar. Hamile kadınlar,
bebek emzirenler doktorlarına muhakkak danışmalıdırlar.
Püf Noktası: Yeşil çayın içindeki kafein uykusuzluk
yapıyor ve bazı hastaların kafein alması yasaktır. Bu
nedenle yeşil çayın kafeinini azaltmak için yeşil çayı ilk
demlediğiniz zaman 30 saniye bekleyip oluşan demi
döküp tekrar demlersiniz, böylece kafeinin zararlı etkisini bir
nebze de olsa ortadan kaldırmış olursunuz fakat kahvedeki
kafeine göre yeşil çaydaki kafein miktarı çok daha azdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder