2 Haziran 2012 Cumartesi

Muhlama nasil yapilir?

İki kasik tereyagini tavaya koyup hafif kizdirdiktan sonra icine iki kasik ince cekilmis misir unu katarak karistirmaya basliyoruz. Misir unlu tereyagi biraz koyulasincaya kadar devam ediyoruz. Sivi bir karisim olacak buna dikkat ediyoruz.

Karisimin rengi koyulasinca icine once yarim bardak su ekleyip devam ediyoruz. Karisim toparlandikca yarim bardak su ekleyip devam ediyoruz. 3. Yarim bardagi eklerken bir kenarda iplik iplik ayirdigimiz muhlama peynirini de icine katip karistirmaya devam esiyoruz. Dilerseniz yarim bardak daha suyu katabilirsiniz ya da size kalsin.

Bir sure karistirip peynisin karistigina ve eridigine kanaat getirince karistirmayi birakiyoruz. Alti kisik bir sekilde kendi halinde pismeye devam eden muhlamanin icindeki tereyaglar goz goz ust yuzeye cikmaya basladiginda olmus demektir. Biraz daha bekleyip ocagin altini kapatabilirsiniz..

İlk yaptiginizda olmassa endise etmeyin. Tekrar denemeler yapin ve dogru muhlamaya ulasin derim.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: