21 Ekim 2011 Cuma

İşte o nefis ‘MANTAR ÇORBASI’ tarifi…


 


 
300 veya 500 gr mantari yikayip,  minik minik kesip minik minik soğansız soteliyoruz. İine karabiber ve kekik de atıyoruz. İçine 2 bardak su ve bir adet tavuk/et bunyon  ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. 
 
Diğer tarafta 1 veya 2 bardak su ve 2 bardak sütü ve iki kaçış unun iyice karıştırıyoruz. (mikserle de çırpabilirsiniz)
 
Kaynamakta olan mantarlı karışımdan bu unlu karışıma azar azar dökerek unlu karışımı hafif ılıtıyoruz. (Eğer unlu karışımı direk mantarlı karışıma dökersek süt kesilebilir) Unlu karışım  azıcık ılındıktan sonra, mantarlı karışıma bir yandan azar azar dökerken bir yandan da karıştırıyoruz.
 
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra çorbayı bir süre kaynattıktan ve tuz ayarını da kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz.
 
Çorbanız servise hazır hale gelmiştir.
 
Afiyet olsun….


Hiç yorum yok: