Çorba yaparken kullanılan iki temel teknik; yani bir başka deyişle çorbadaki temel balık tutma tekniklerinden bahsetmek istiyorum. İlkinin adı püre yöntemiyle çorba yapma tekniği. Çorbasını yapmak istediğiniz malzemeyi (örneğin rezene, ıspanak veya kereviz) ufak parçalara ayırın ve ateşte biraz zeytinyağıyla çevirin. Sonra kaynar su ekleyin ve sebzelerin biraz kaynamasına izin verin. Çok sulu olacağını düşünüyorsanız, ayrı bir sos tavasına biraz yağ (iki çorba kaşığı diyelim), bir kaşık da un koyun. Bu aşamada sebze sayısını istediğiniz kadar artırabilir, soğan veya sarımsak gibi katma değerli tatlar ekleyebilirsiniz. El blenderinden de geçirdiğinizde hayat çok güzel olacak. Baharat olarak, bu tip çorbalara en yakıştırdığım baharatlı tuzlar ve muskat.
Sebzeleriniz haşlandığında, unlu karışımı çorbanın içine atın. Kalanları almak için bir kaşık çorbayı tavaya boşaltın ve yapışmış unları da alıp el blenderiyle püre haline getirin. İsterseniz çorbanıza erişte, mantı, haşlanmış buğday veya pirinç atabilir ya da üzerine hellim kızartması veya karamelize soğan koyabilirsiniz. Tuzunu ekledikten sonra, kişniş veya roka gibi karakterli tatlara sahip yeşilliklerden de bolca koyabilirsiniz.
Devamı için tıklayınız..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder