16 Haziran 2012 Cumartesi

Detox tarifleri.....


Maydanoz çayı  
Maydanoz idrar söktürücü özelliğe sahip bir bitkidir. Aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da zengindir. Yüksek miktarda demir içerir. Cilde çok faydalıdır. Her sabah bir bardak maydanoz çayı ile vücudunuzu toksin maddelerden arındırabilirsiniz.
 
TARİFİ
Bir kapta iki yemek kaşığı ince doğranmış maydanozu ve 500 ml suyu kaynatın. Kaynattıktan sonra , buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Kivi ve ananas suyu
Bir kivi, portakala oranla C vitamini bakımından hastalıklara karşı, iki kat daha faydalıdır. Avokadoya oranla E vitamini bakımından da cilde iki kat daha yararlıdır. Ayrıca kalori olarak bu iki meyveden de 50 kalori daha azdır. Ananas ise sindirime yardımcı olur.
 
(2 kişilik)
* 4 adet kivi soyulmuş

* 1 adet ananas Her iki meyveyi de meyve suyu sıkacağında sıkın.

 

Portakal suyu ve badem şurubu
Badem vücuttaki yağ seviyesini dengeler, hücre zarlarını güçlendirir. Cilde de çok faydalıdır. Portakal ise çok zengin bir C vitamini kaynağıdır.
 
TARİFİ:  
(2 kişilik)
* 4 büyük portakal

* 4 çay kaşığı soyulmuş badem

 


Havuç ve kırmızı lahana salatası
Bu lezzetli salata ile toksinlerden kurtulacak, enerjinizi artıracak, hastalıklara karşı güçleneceksiniz. Ayrıca havuç ve kırmızı lahana salatası cilde de çok faydalıdır.
 

TARİFİ: (2 kişilik)
* 2 büyük rendelenmiş havuç

* Yarım kırmızı lahana iyice yıkanmış, ince kıyılmış

* 2 soyulmuş rendelenmiş elma

* 1 tatlı kırmızı biber

* 4 adet domates

* 10 adet turp dörde bölünmüş

* 2 adet doğranmış kereviz

* 2 çay kaşığı ayçiçek yağı

* 6 yemek kaşığı zeytinyağı

* Yarım bardak limon suyu

 
 Havuç, elma ve pancar suyu
Doğal şeker içeren pancar kökü tam bir enerji kaynağıdır. Havuç ise içerdiği zengin A vitamini sayesinde cilde çok faydalıdır.
 

TARİFİ: (2 kişilik) 
* 3 adet yıkanmış kabuğu doğranmış havuç

* 2 adet elma

* 2 küçük pancar kökü Tüm bu malzemeleri blendıra koyup karıştırın.  
Tarçın ve kuru meyveli yulaf lapası
Yulaf kan şekerinizin sabit tutulmasına yardımcı olur, kuru meyveler zengin birer antioksidan kaynadığır.
 

TARİFİ: (2 kişilik) 
* İki fincan yulaf lapası

* İki fincan yarım yağlı süt

* İki fincan su

* 150 gr kuru meyve

* 2 çay kaşığı tarçın
 
Yulafı, suyu ve sütü bir küçük kapta beş dakika boyunca kaynatın. Yulaf pişince, içine kuru meyve ve tarçını ilave edin. Servis ederken de üzerine biraz tarçın serpin.

 
Ton balıklı yeşil makarna
Makarna 3-4 saat kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar, ton balığı ise içerdiği faydalı yağlarla zihninize iyi gelir, cildinizi nemlendirir.
 

TARİFİ: (4 kişilik)
* 450 gr ıspanaklı makarna

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 4 büyük soğan doğranmış

* 400 gr ton balığı

* 4 büyük domates doğranmış

 

Müsli
Müsli özellikle kahvaltı ve brunch için en uygun öğünlerden birisidir çünkü kan şekerinizi saatlerde belli bir seviyede tutmayı sağlar. Bu sayede öğle vakitlerinde karnınızda açlıktan kazınma hissi yaşamazsınız.
 

TARİFİ:  (1 kişilik)
* Bir kase az yağlı, az tuzlu şekersiz müsli

* Bir fincan elma suyu

* Bir fincan taze yoğurt
Bir kase müslinin içine elma suyunu dökün, daha sonra yoğurdu ilave edip karıştırın ve bütün gece buzdolabında beklettikten sonra kahvaltıda tüketin.

 
Limonlu içecek
Sağlıklı bir cilt için vücut bolca A vitaminine ihtiyaç duyar, A vitamini açısından oldukça zengin olan havuç bu açıdan çok faydalıdır. Turp ise karaciğer fonksiyonlarınızı düzenler. Tarifteki sıralamanın ilk dördünü karıştırın, daha sonra limon suyunu ve suyu karışıma ekleyin.
 

TARİFİ: (1 kişilik) 
* 1 büyük havuç kabuğu doğranmış

* 10 adet doğranmış turp

* 1 adet elma

* 1 adet pancar

* 2 adet limon suyu

* 300 ml su 


  
SİNDİRİM ÇAYI(1 kişilik) 
- 1 adet zencefil, 1 adet meyan kökü, 1 adet çubuk tarçın, 4 adet papaya, 2 çay kaşığı ısırgan otu

- 3 fincansıcak suyu iyice kaynatın. Bütün malzemeleri kaynar suya ekleyip karıştırın ve demlenmesi için bir süre bekleyin.

- Süzdükten sonra fincana aktarıp servis yapın. Akşam alınması önerilen bu çay şişkinliğin gierilmesi için tercih edilebilir ve sindirimi kolaylaştırabilir.

 
ÖĞLEN İÇECEĞİ 
(5 kişilik) 
- 1 demet kereviz sapı
- 10 adet salatalık
- 10 adet yeşil elma

- Malzemeleri soymadan iyice temizleyin.
- Katı meyve-sebze sıkacağından geçirdikten sonra suyunu uzun bir bardağa aktarıp servis yapın. Bu suyun öğle saatlerinde içilmesi önerilir.

 
AKŞAM İÇECEĞİ 
(5 kişilik)
- 1 adet pancar, 6 adet domates, 3 adet kırmızı biber, 4 adet havuç, 2 adet limon, 4 adet kuru erik, 1 demet maydanoz, yarım demet nane

- Kuru erikleri sıcak suyun içinde 2 saat bekletip blender'da çekin.
- Diğer malzemeleri soymadan temizleyip katı meyve-sebze sıkacağından geçirin. Çektiğiniz erikleri de ekleyip karıştırın.

 

HAVUÇ ÇORBASI (1 kişilik) 
- 150 gram havuç
- Kaya tuzu
- 3 su bardağı su
- 5 gram sızma zeytinyağı

- Havuçların dış yüzeyünü temizleyip üç parçaya bölün. Suda yumuşayana kadar haşlayıp suyula birlikte blender'da çekin.
- Sızma zeytinyağı ve kaya tuzu ekledikten sonra servis yapın.


BROKOLİ ÇORBASI 
- 200 gram brokoli
- Kaya tuzu
- 5 gram sızma zeytinyağı
- 2 su bardağı su

- Brokolileri 2 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp suyuyla birlikte blender'da çekin.
- Sızma zeytinyağıve kaya tuzu ekledikten sonra karıştırıp servis yapın. Bu çorbanın içine isteğe göre yabani pirinç de ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: