Kivinin özellikle C ve E vitamini ile kalsiyum, magnezyum ve
fosfor gibi mineraller yönünden zengin bir meyve olduğunu ifade eden
Akbulut, şunları söyledi:
“Kivi demir yönünden de son derece zengin
bir meyvedir, bu pek bilinmiyor. Kivinin son yıllarda kış aylarında
sıkça tüketilmesi tavsiye ediliyor. Kivi, bağışıklık sistemini
güçlendirmekte, vücudun zinde kalmasını sağlamaktadır. Lif açısından
zengin olduğu için sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştırmakta,
bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun direncini artırmaktadır. Kış
aylarında günde en az iki kivi tüketilmesini tavsiye ediyoruz.”
Kivinin taze olarak tüketiminin yanında meyvelerin işlenmesi ile
püresinin de yapılabildiğini kaydeden Akbulut, “Kivi'den meyve
konsantresi, çayı, meyve suyu, reçel, marmelat, pekmez ve sirke türü
gıda ürünleri elde edilmektedir. Bunlara ek olarak sabun, krem, şampuan
gibi çeşitli kozmetik ürünler ve kişisel bakım ürünlerini içeren geniş
bir yelpazedeki ürünlerin içerisinde meyvelerden elde edilen yarı
mamullerin de kullanıldığı bilinmektedir” dedi.
Devamı için tıklayın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder