1- Tükettiğimiz gıdalar çeşitlilik göstermelidir. Yani tüm besin gruplarından ayrı ayrı ihtiyacımız olan tüm yiyecekleri tüketmeliyiz.
2- Tüketilen gıdaların kalorileri ve verdikleri enerji bilinmelidir. Güçsüz kalmamak için yakacağımızdan çok az, kilo almamak içinse yakabileceğimizden çok fazla kalori alınmamalıdır.
3- Gün içinde alınacak toplam besinler mümkün olan en fazla öğün sayısına bölünerek alınması gerekir.
4- İnsan vücudunun devamlılığını sağlayacak kadar protein mutlaka tüketilmelidir. Protein hayvansal gıdalarda bulunur.
5- Yağlar hiç almama şeklinde değil, sınırlı tüketilmelidir. Sağlıklı yağlar tercih edilmelidir.
Devamı için tıklayın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder